Waarvoor dient een fleecedeken voor paarden?

Kentucky Horsewear biedt fleecedekens die zijn ontworpen voor functionaliteit en gebruiksgemak. In deze blogpost bespreken we de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van deze dekens, waarom je paard er een nodig heeft, de verschillende types die verkrijgbaar zijn en waarom kiezen voor Kentucky Horsewear een slimme zet is voor ruiters.

Waarom heeft mijn paard een fleecedeken nodig?

De fleecedekens van Kentucky Horsewear zijn ontworpen om te voorkomen dat je paard het koud krijgt na de training wanneer overtollige warmte wordt afgevoerd. Ze worden voornamelijk gebruikt als zweetdekens en helpen bij het geleidelijke afkoelingsproces na een intensieve training of wedstrijd.

Het is cruciaal om je paard te helpen geleidelijk af te koelen om ziektes te voorkomen. Fleecedekens voeren vocht efficiënt af, waardoor je paard snel droogt en toch warm blijft. Stel je voor: je paard is aan het zweten onder het zweetdeken, op dit moment zal er vocht te zien zijn op het zweetdeken. Interessant is dat je paard eronder, ondanks het vocht, helemaal droog blijft. Het is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je paard comfortabel blijft terwijl hij afkoelt.

Onze fleece dekens gaan verder dan alleen gebruik na de training. Ze kunnen dienen als onderdeken en transportdeken, zodat je paard warm blijft tijdens transport. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, dus je kunt het deken kiezen die past bij de behoeften van je paard.

Verschillende soorten fleecedekens


Bij Kentucky Horsewear hebben we verschillende soorten fleecedekens beschikbaar. De top keuze in deze collectie, een Fleece versie van de Show Rug, het Zweetdeken Show Fleece Heavy.



Ben je op zoek naar een meer basic fleece deken met dezelfde stijl en elegantie? Dan is het Zweetdeken Fleece Heavy de perfecte optie.



Last but not least, het Fleecedeken Heavy Vierkant is een mix tussen het Duvet deken en het Zweetdeken Fleece Heavy. Dankzij de vierkante vorm en grootte kan dit fleece deken op verschillende manieren gedragen en gebruikt worden. Het verlengde nekstuk kan omgeslagen worden of als nekstuk dienen voor meer warmte. Omdat er geen druk is tussen het deken en de manen, hoef je je geen zorgen te maken over wrijving. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over vervelende buiksingels of druk van voorsluitingen.

Al deze dekens hebben de uitstraling en het gevoel van een authentiek wollen deken zonder alle ongemakken die een wollen deken kan hebben. Aan onze Heavy Fleece dekens blijft geen schaafsel plakken en ze kunnen worden gewassen om er weer als nieuw uit te zien.

Naast deze klassieke fleece dekens hebben we ook fleece uitrijdekens beschikbaar.

Waarom kiezen voor een fleecedeken van Kentucky Horsewear?

Kortom, de fleecedekens van Kentucky Horsewear zijn praktische must-haves voor ruiters. Of het nu gaat om het verbeteren van routines na de training of het bieden van warmte tijdens transport, deze dekens bieden veelzijdigheid en functionaliteit. Verhoog het comfort van uw paard met de fleecedekens van Kentucky Horsewear.


Youtube Video Preview Image