DURABILITY IS FOREVER


Onze betrokkenheid

Als bedrijf is het uiterst belangrijk te weten welke impact ons bedrijf heeft op het milieu en hoe we deze impact kunnen verminderen. Als consument is het erg belangrijk om te weten welke acties een bedrijf onderneemt om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn.  

Het is onze verantwoordelijkheid om onze impact op het milieu te minimaliseren door verschillende aspecten van ons productieproces te analyseren. Binnen ons bedrijf hebben we gekeken naar ons productieproces, inclusief de verschillende materialen die we gebruiken, de manier waarop we onze producten naar onze klanten verzenden, ons hoofdkantoor, enz.  

 In veel stadia van het productieproces konden we al verbeteringen aanbrengen. We willen u er graag iets meer over vertellen.

Duurzaamheid is essentieel

We zijn ervan overtuigd dat de duurzaamheid van onze producten een positieve impact kan hebben op onze planeet. Dankzij onze vegan materialen kunnen we de levensduur van onze producten verlengen. Onze promotievideo "The Attic" laat op een duidelijke manier onze toewijding naar kwaliteit en stijl zien.

Youtube Video Preview Image

Vegan schapenvacht
Vegan schapenvacht heeft het grote voordeel dat ze veel wasbeurten kan doorstaan in vergelijking met echte schapenvacht. Ook na vele wasbeurten, zullen jouw singel en peesbeschermers met vegan schapenvacht er nog steeds geweldig uitzien.
Vegan schapenvacht is even zacht en biedt dezelfde prestatie als echte schapenvacht, alleen nog beter. Het is duurzaam, eco-friendly en bovendien, diervriendelijk.

Vegan leer
Door gebruik te maken van vegan leer bereiken we onze vooropgestelde doelen als bedrijf: excellente kwaliteit, lange levensduur en low maintenance. Tegelijk zijn we diervriendelijk en eco-friendly door het gebruik van vegan leer.
Echt leer absorbeert zowel water als vuil, wat veel onderhoud vergt voor de ruiter. Ons vegan leer is waterbestendig en kan dus niet aangetast worden door water of vuil. Hierdoor zal het vegan leer niet uitdrogen, barsten of van kleur veranderen.
Aangezien ons vegan leer veel sterker is dan echt leer zal je, op lange termijn, hetzelfde product niet zoveel moeten opnieuw aankopen. Dit heeft ook een positieve impact op het milieu. Jouw producten in vegan leer kunnen levenslang meegaan.


Het milieuvriendelijke hoofdkantoor

Ons hoofdkantoor in Ronse, België, gebruikt 100% groene energie en is volledig CO2-neutraal. Een van de vele niveaus waarop de organisatie haar steentje bijdraagt als het gaat om milieubewustzijn is dat van het karton. Al het karton van onze leveranciers dat op het hoofdkantoor aankomt, wordt onmiddellijk gerecycleerd.  Dit voorkomt veel extra afval.  

 Dit concept past perfect bij het imago van het merk Kentucky. Het gebouw is niet alleen stijlvol en tijdloos ingericht, maar ook zeer milieuvriendelijk.  

 Om ons hoofdkantoor nog duurzamer te maken, zal het Kentucky hoofdkantoor in de toekomst worden aangesloten op een groene biomassa.

Youtube Video Preview Image