Waar dient een vliegendeken voor?

Een vliegendeken heeft verschillende andere doelen dan enkel je paard beschermen tegen vliegen en andere insecten. In deze blogpost lees je meer over onze vliegendekens en hoe je ze kunt gebruiken.

UV-bescherming

UV-bescherming is waarschijnlijk de op één na belangrijkste eigenschap van een vliegendeken. Onze vliegendekens beschermen de huid van je paard tegen de schadelijke effecten van zonnestralen. Net als mensen kunnen paarden verbranden en huidbeschadigingen oplopen door langdurige blootstelling aan de zon. Een vliegendeken werkt als een beschermende barrière en minimaliseert het risico op verbranden. Dit is vooral handig voor paarden met een gevoelige of lichtgekleurde huid.

Eczeem voorkomen

Eczeem is een allergische reactie op het speeksel van bijtende muggen waar sommige paarden last van hebben. Vliegendekens werken als een fysieke barrière die voorkomt dat deze kleine insecten in direct contact komen met de huid van je paard, waardoor de kans op een allergische reactie en ongemak afneemt.

Bescherming op regenachtige zomerdagen

Onze Combo Vliegendeken Waterdicht Classic is het perfecte deken voor regenachtige zomerdagen. Het beschermt je paard niet alleen tegen vliegen, maar houdt je paard ook droog en beschermd tegen de wind. Alle materialen die gebruikt zijn in deze deken dienen als UV-bescherming op zonnige dagen en zijn zeer ademend om oververhitting te voorkomen.

Je paard schoon houden

Als je paard een vliegendeken draagt, kan het helpen om hem schoner te houden door direct contact met modder en vuil te voorkomen. Dit is vooral handig wanneer je paard op de weide staat. Wil je meer weten over het schoonhouden van je paard in de zomer, lees dan deze blogpost.

Een vliegendeken kan ook dienen als transportdeken. Het is licht en ademend en houdt vliegen en andere insecten van het paard. Het is een praktische manier om je paard er netjes uit te laten zien bij aankomst op de plaats van bestemming.

Wrijving voorkomen

Vliegendekens kunnen dienen als een beschermende laag op het paardenlichaam en voorkomen schuren. Dit is vooral handig voor paarden die met hun manen, staart of schouders tegen hekken, bomen of stalmuren schuren.

Het opnemen van een vliegendeken in de dagelijkse routine van je paard kan verschillende voordelen opleveren die verder gaan dan alleen het weghouden van vliegen en andere insecten. Deze veelzijdige dekens bieden bescherming, comfort en gemak.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via sociale media of [email protected].