Hoe houd ik mijn paard schoon in de zomer?

Het is weer die tijd van het jaar. De zomer waarin je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kunt genieten van de zon. Wist je dat het tijdens deze dagen extra belangrijk is om een goede verzorgingsroutine te hebben? Je paard zal veel meer zweten. Zweet in combinatie met stof en ander vuil kan zorgen voor een extreem jeukende vacht. Maar maak je geen zorgen, wij hebben een paar tips om je paard schoon te houden in de zomer.

1. Maak gebruik van vliegendekens

Tijdens de zomer zullen veel insecten je paard lastig vallen. Daarom is het belangrijk om een vliegendeken te gebruiken om je paard te beschermen. Dit geeft je paard meer rust in de wei. Een ander groot voordeel: je paard wordt niet zo vies!

2. Wat is een goede zomer grooming routine?

In de zomer is het net zo belangrijk als in de winter om een goede dagelijkse verzorgingsroutine te hebben. Omdat je paard geen lange winterharen heeft, zal je verzorgingsroutine er een beetje anders uitzien. We geven je onze beste tips om je paard te laten stralen.

Een van onze grooming essentials die je moet hebben deze zomer is de Middle Brush Medium. Deze borstel verwijdert stof en zweet en kan gebruikt worden voor alle lichaamsdelen.

Hierna kun je de Middle Brush Long gebruiken. Deze borstel verwijdert de laatste stofdeeltjes voordat je een deken of zadeldoek opdoet. Vraag je je af hoe je je dekens stofvrij houdt? Deze borstel is perfect om je deken mee af te borstelen voordat je hem weer op je paard legt.

Hoe laat ik de vacht van mijn paard glanzen?

Om je poetssessie af te sluiten kun je de Sheepskin Poetshandschoen gebruiken. Deze handschoen verdeelt de natuurlijke oliën van de huid wat zorgt voor een glanzende en stralende vacht.

3. Je paard regelmatig baden

Een verzorgingsroutine is goed, maar soms is het gewoon niet genoeg als de dagen extreem warm zijn of als je je paard regelmatig intensief traint. In de zomermaanden is af en toe douchen een goed idee.

Hoe vaak moet ik mijn paard wassen?

Je kunt je paard zonder problemen elke dag afspoelen, maar probeer het wassen met shampoo te beperken tot een paar keer per maand. Je paard elke dag wassen is niet goed voor zijn huid omdat het een droge huid of haaruitval kan veroorzaken. Onze Towel Rug is een must have als je je paard wast. Deze deken droogt je paard extreem snel na het trainen of baden.

4. Houd je borstels en dekens schoon

Je kunt veel moeite doen om je paard schoon te houden, maar als je borstels en dekens vies zijn, is het een verloren zaak. Vuile dekens kunnen irritatie en zelfs schuurplekken op de huid van je paard veroorzaken. Gelukkig zijn onze dekens machinewasbaar op 30 graden. Als je je deken dagelijks gebruikt, adviseren we om je deken minstens één keer per maand te wassen.

Hoe maak ik mijn borstels schoon?

Om uw borstel schoon te maken, tik je de borstel op een vlak oppervlak af om overmatig vuil te verwijderen. Je kan ze ook samen borstelen met andere borstels. Dompel de borstel in een sopje van warm water, reinig de borstelharen met je vingers en spoel ze uit. Laat ze volledig drogen voor je de borstels opnieuw gebruikt.

Ons advies is om je borstels ten minste om de twee maanden schoon te maken, maar maak ze vaker schoon als dat nodig is.

En nu ben je helemaal klaar voor de zomer!

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via sociale media of [email protected].