Hoe bescherm ik mijn paard tegen vliegen deze zomer?

Nu de dagen warmer worden, komen vliegen en andere insecten je paard ook weer lastigvallen. Kentucky Horsewear geeft je enkele tips om je paard deze lente en zomer optimaal te beschermen.

In de wei

Eindelijk mag je paard weer meer de wei in. Natuurlijk wil je dat je paard kan genieten van zijn tijd buiten. Je paard lastigvallen met vliegen en andere insecten is wel het laatste wat je wilt. Je kan een gewone vliegenspray proberen, maar vliegenspray biedt geen bescherming tegen zaken als ooginfecties, jeuk, allergieën en UV-straling.

De beste manier om het lichaam van uw paard te beschermen is een vliegendeken. De Kentucky Horsewear Vliegendeken is zeer licht en ademend zodat je paard toch kan genieten van het mooie weer. Het Vliegendeken is anatomisch gevormd om in de juiste positie te blijven, zelfs na het rollen. De deken is voorzien van een speciale driehoekssluiting. Deze sluiting verlicht de druk op de borst en schoft van het paard, waardoor het zeer comfortabel is tijdens het grazen. Het is de perfecte deken voor paarden met een gevoelige huid die vaak last hebben van jeuk.

Vliegen worden vaak aangetrokken door de ogen van het paard. Dit komt omdat er eiwitten in het traanvocht zitten die hen voeden. Als je paard last heeft van vliegen en je wilt een ooginfectie en dierenartsrekeningen voorkomen, kun je een vliegenmasker gebruiken. Het Kentucky Vliegenmasker Classic met oren & neus beschermt ook de neus als dat nodig is. De neusflap is afneembaar met klittenband, waardoor je zelf de mate van bescherming kunt bepalen.

Het masker is gemaakt van een sterke 100% UV-beschermende gaasstof en lycra die geen insecten binnen laat vliegen. Door de plastic rand op het voorhoofd raakt het masker de ogen van het paard niet en neemt het altijd zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

Houdt jouw paard er niet van om zijn oren bedekt te hebben? Dan is dit kwalitatief vliegenmasker met een lager prijskaartje de perfecte oplossing. Ons Vliegenmasker Classic zonder oren beschermt je paard tegen vliegen en andere insecten, zonder zijn oren en neus te bedekken.

Op stal

Vliegen worden aangetrokken door de geur van paarden en mest. Daarom is het belangrijk om de stal zo schoon mogelijk te houden. Probeer je paard ook vaker te wassen. Bovendien is een wasbeurt erg verfrissend op warme dagen. Heeft je paard wat extra bescherming nodig in de stal? Dan is onze Mesh Vliegendeken een geweldige deken. Dit vliegendeken is een lichte deken om je paard te beschermen tegen vliegen en andere insecten op stal. Het materiaal van de deken is zeer ademend en sterk, zodat je paard toch kan genieten van een frisse wind.

Tijdens het rijden

Niets is zo vervelend als vliegen die jou en je paard lastigvallen tijdens de training of op wedstrijd. Wanneer je paard veel met zijn hoofd schudt om de vliegen bij zijn oren weg te houden, kan je best een oornetje gebruiken. Zo’n oornetje beschermt de oren tegen insecten en geeft bovendien een mooie uitstraling aan je paard.

Indien je paard meer bescherming nodig heeft kan je het Vliegenmasker Slim Fit proberen. Dit masker kan je zowel in de wei als tijdens het rijden gebruiken. Door de stretchende lycra stof sluit het masker nauw aan het hoofd van het paard. Hierdoor kunnen er geen insecten in het masker komen en kan je het eenvoudig onder het hoofdstel aantrekken als je wilt rijden. De speciale vorm van de ogen zorgen er dan weer voor dat ze die van je paard niet gaan irriteren.

Tijdens transport

Om het vervoer zo comfortabel mogelijk te houden, moet je proberen het transport zo insectenvrij mogelijk te houden. Als je een paar ramen openzet, kan je een luchtstroom in de truck creëren, waar vliegen niet van houden. Voor je paard kan een klein briesje ook prettig zijn op een warme dag. Als je paard nog steeds last heeft van vliegen, kan je het 4D spacer Zweetdeken proberen. Dit deken is volledig gemaakt van ons 4D spacer materiaal, dat ervoor zorgt dat warmte en zweet zeer snel worden afgevoerd en je paard dus snel droog is. Dankzij de honingraatstructuur geeft de 4D spacer een zacht effect en is tegelijkertijd erg bestendig. Daarom is je paard nooit bezweet of vochtig én beschermd tegen insecten.

Nu ben je klaar voor de zomer! ☀️

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via sociale media of [email protected]