Heeft mijn paard beenbescherming nodig?

De benen van een paard zijn een van de belangrijkste delen van het lichaam, maar ook een van de meest kwetsbare. Het is daarom belangrijk om ze goed te beschermen tegen blessures. Goede beenbescherming vermindert het risico op blessures aanzienlijk.

Maar welke beenbeschermers heb je nodig voor je paard? In deze blogpost geven we je een overzicht van de verschillende soorten beenbescherming, zodat je de beste beslissing kunt nemen voor jouw paard.

Waarom zou een paard beenbescherming moeten dragen?

Ons assortiment bevat verschillende soorten peesbeschermers en kogelbeschermers. Naast onze klassieke peesbeschermers hebben we een nieuwe milieuvriendelijke technologie ontwikkeld die onze peesbeschermers naar een hoger niveau tilt. Bamboo Shield peesbeschermers hebben een versterkt bamboe schild rond de pees. Dit beschermt je paard beter dan elke andere bescherming op de markt.

We hebben onze eigen testmachine gemaakt die 80N kracht genereert als hij met een vlijmscherpe bijl op een horizontaal paardenbeen valt. Wil je het resultaat zien? Scroll even verder om de video te zien

Net als onze bandages hebben ook onze peesbeschermers naast een functionele ook een modieuze factor. Onze nieuwe Bamboo Shield Velvet beenbeschermers zijn daar het bewijs van. Deze beenbeschermers vormen de perfecte balans tussen sterkte, duurzaamheid en een opmerkelijke lichtheid, en bieden paarden ongeëvenaard comfort en superieure prestaties. En ze zien er ook nog eens geweldig uit.

Waar worden bandages voor paarden voor gebruikt?

Bandages hebben drie hoofddoelen. Ze kunnen gebruikt worden voor training, op stal of tijdens transport. Bij training beschermen bandages pezen en ligamenten. De bandages die gebruikt worden tijdens het rijden zijn vaak fleece bandages.

Op stal of tijdens transport is het makkelijker om bandages te gebruiken die afstotend zijn, zodat er geen hooi of stro aan blijven plakken. In deze situaties bevorderen bandages de bloedcirculatie en voorkomen ze vochtophoping in de benen.

Bandages zijn niet alleen functioneel, maar ook modieus. Bandages worden vaak gecombineerd met een bijpassend zadeldekje en oornetje voor een complete look.

Eventing beenbeschermers

Onze eventing beenbeschermers zijn ideaal om elk cross-country parcours mee af te leggen. Deze peesbeschermers bestaan uit vijf lagen voor optimale bescherming van je paard. De eerste laag is een zachte, ademende gebreide voering die schuren voorkomt. Het creëert ook een anti-slip effect dat de peesbeschermers perfect op zijn plaats houdt.

De tweede laag is gemaakt van EVA-schuim. Dit materiaal is perfect schokabsorberend en licht van gewicht. De derde laag is een 2 mm TPU hardshell die de hevigste schokken absorbeert. De buitenste laag is gemaakt van geperforeerd kunstleer. Talrijke ventilatiegaten voorkomen dat de benen oververhit raken.

Wanneer moet een paard springschoenen dragen?

Springschoenen kunnen om verschillende redenen gebruikt worden. Sommige paarden hebben een brede pas waardoor ze het risico lopen om op hun voorhoeven te trappen of zelfs hun hoefijzers af te trappen. Bij het springen kunnen ze gebruikt worden om de hoef en de hoefbal te beschermen. Springschoenen zijn geschikt voor alle disciplines.

Wat doen allround beschermers voor paarden?

Allround beenbescherming of brushing boots bieden ideale bescherming voor de benen. Ze kunnen gebruikt worden tijdens de training of wanneer je paard in de wei staat. In de wei zijn brushing boots ideaal om kleine beenblessures te voorkomen.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via sociale media of [email protected].

Youtube Video Preview Image