AUTHENTICITY IS FOREVER

Kentucky Horsewear werd geboren uit een eenvoudige missie, het creëren van hoogwaardige paardenproducten die het verschil zouden maken en zich zouden onderscheiden van de producten die toen bestonden. Het was nooit onze bedoeling om de grootste of meest bekende te zijn. We wilden ons gewoon onderscheiden.
Claudia Weber, onze productmanager and Thomas Tuytens, onze CEO.

Waar het allemaal begon

In 2006 verhuisde Thomas Tuytens naar China, waar hij voor zijn familiebedrijf ging werken. Na drie jaar besloot hij, vol enthousiasme en ondernemingszin, terug te verhuizen naar België. Vooraleer hij aan zijn grootste plannen begon uit te werken, ging hij eerst een maand back to basics. In deze maand was hij aan het werk in een stal, waar hij vooral stallen mestte en paarden reed. Hierdoor kwam hij tot rust, maar Thomas kwam er ook tot nieuwe ideeën. In deze stallen ontstond het idee voor hoogstaande, innovatieve paardendekens te ontwikkelen. Na markt research, samples ontwerpen en veel negatieve eerste reacties, besloot Thomas dat dit geen goed eerste product was. Hierdoor ging hij op zoek naar een product dat klein, seizoensloos was en een hoge toegevoegde waarde had in de paardenwereld. De uitkomst van deze zoektocht was beenbescherming. 

Nu Thomas een eerste product had gevonden dat hij wou uitbrengen, moest hij een belangrijke keuze gaan maken. Of hij moest een merk van nul opstarten of hij ging op zoek naar een merk die openstond voor een partnership. Hij besloot voor de tweede optie te gaan en ging een partnership aan met Kentucky Reitmode. Na een tijdje bleek het distributienetwerk van dit merk toch niet zo goed te zijn zoals Thomas gehoopt had. 

In 2011 had Thomas al zes producten waaronder de tail guard, overreach boots, eventing boots, en de air tendon boots. Van deze eerste iconische producten, zijn er nog steeds wat producten in het gamma op de dag van vandaag. 

Aangezien Thomas net drie jaar in China gewoond en geleefd had, trok hij bij zijn terugkeer naar België weer in bij zijn ouders. Zijn kantoor was bij zijn ouders thuis en zijn stock bewaarde hij in een kleine opslagplaats van 100m2 in Ronse. In deze kleine opslagplaats deed Thomas alles zelf, zelf de dozen labelen, verzenden, etc. Dit deed hij vier jaar lang. Hierdoor lag zijn focus niet langer op de verkoop van zijn producten. 

Om deze focus te verleggen, moest hij veel professionaliseren. In 2014, nam hij een eerste werknemer aan. In 2015, volgende een tweede werknemer. Rond deze periode begint het groeipatroon duidelijk te worden. Thomas ging een partnership aan met Lieven Hendrickx. Samen met Lieven, stond Thomas elk weekend op verschillende paardenevenementen doorheen Europa. Later verhuisde het bedrijf naar de Parkstraat in Ronse. Een kantoor met een magazijn van 300 m2 . 

In 2013, leerde Thomas Claudi kennen op Badminton Horse Trials 2013, waar Claudi groom was van Michael Jung. Na enkele jaren contact houden, begonnen Thomas en Claudi officieel een relatie.

Claudi werkte op het moment van de verhuis naar de Parkstraat nog part time bij Michael, de andere helft van haar tijd besteedde ze als orderpicker in de Parkstraat. Na haar tijd als orderpicker, ging Claudi Kentucky verkopen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Zo bouwde Claudi de Duitse markt op. Na haar verkoopfunctie, ging Claudi zich volledig focussen op productontwikkeling. 

Voor Kerstmis 2017 introduceerden we onze eerste hondenjas. We kunnen er niet omheen dat dit meteen een succes was. Dit succes was vooral te danken aan onze expertise in de ontwikkeling, productie en branding van de Horsewear collectie. Bij de Dogwear collectie gaat het erom de beste producten voor je hond te hebben op het gebied van kwaliteit en stijl, waarbij het welzijn van de hond voorop staat. 

Drie jaar na de lancering van de Dogwear Collection werd de Grooming Deluxe Collection gelanceerd. Deze collectie gaat van borstels tot stalaccessoires. Deze producten zijn anatomisch ontworpen om premium comfort en kwaliteit te bieden. 

De Grooming Deluxe producten zijn ontworpen door Claudia Weber. Claudia was een professionele groom die vroeger samenwerkte met Michael Jung. Samen wonnen ze twee Olympische gouden medailles in Londen, de wereldkampioenschappen in Kentucky en de Europese kampioenschappen. Ze begeleidde ook Taizo Sugitani naar de Olympische Spelen in Rio. Onze producten zijn gebaseerd op haar expertise naast deze geweldige ruiters en paarden.


Youtube Video Preview Image

Van professionele groom naar productmanager

Claudi had altijd al een passie voor paarden. Ze startte met werken in een grote fokstal toen ze 17 jaar oud was. Toen Claudi 18 werd, ging ze voor Michael Jung werken. Ze hield ervan paarden te verzorgen en ze er goed uit te laten zien voor de shows. De band die ze met de paarden opbouwde overtuigde haar ervan dat dit het werk was dat ze wilde doen. 

Na 7 jaar groomen voor Michael Jung, begon ze te werken voor Lara de Liedekerke. Zes maanden gingen voorbij. Claudi kwam terug in de springwereld toen ze ging werken voor Taizo Sugitani. Taizo is relatief onbekend in België, maar met verschillende Olympische deelnames en zijn deelnames aan verschillende wereldkampioenschappen is hij ongetwijfeld een gevestigde waarde op internationaal niveau. Taizo gelooft in Kentucky Horsewear, en als ambassadeur is hij van onschatbare waarde voor het merk. Na een ontmoeting met Thomas mag Claudi producten van Kentucky testen, terwijl ze ondertussen reist met Taizo, als groom en hem begeleidt tijdens de Olympische Spelen in Rio. 

"De Olympische Spelen kunnen meemaken als groom van zo'n getalenteerde ruiter was een geweldige ervaring. Vanaf de eerste rij kreeg ik inzicht in de behoeften van zowel paarden als ruiters tijdens het grootste sportevenement ter wereld. Kennis die ik later bij Kentucky Horsewear heb gebruikt om onze producten verder te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Taizo is een geweldige ruiter, ik kan hem niet genoeg bedanken." - Claudi 

Claudi genoot van elk type show, groot of klein. Voor haar waren de paarden het belangrijkst. Ze hield ervan om de vooruitgang van de paarden door de jaren heen te zien. Elke ruiter gaf Claudi een andere ervaring, maar er was één ding consistent tijdens haar reis, haar harde werk. Het harde werken en de ervaringen zijn twee zaken die Claudi voor altijd met zich mee zal dragen. 

Eind 2016 maakte Claudi de overstap naar Kentucky Horsewear en stopte met groomen. Dit was een goede compromis omdat ze nog steeds in de buurt van paarden kon zijn en een blijvende carrière rond hen kon opbouwen. In eerste instantie ging ze aan de slag als orderpicker. Na haar tijd als orderpicker ging Claudi zich richten op de verkoop in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Zo bouwde Claudi de Duitse markt op. Na verloop van tijd richt zij zich specifiek op productinnovatie en productontwikkeling. Thomas en Claudi kopen hun eigen paarden en testen thuis alle producten op veiligheid, comfort, duurzaamheid en gebruiksgemak.