ref. 88597-05-F

Peesbeschermers elastiek wol

Ademend
Lightweight
Zacht voor de huid
Eenvoudig te reinigen
Wasbaar op 30°
Anatomisch gevormd
Schokdempend
Goedgekeurd voor FEI
Training
Shows
Vegan wol

€ 159,99

Kleur
Uitverkocht

Beschikbaar in onze
KENTUCKY CONCEPT
winkels

De Peesbeschermers Elastiek met Wol bestaan uit een sterke huls die is gemaakt van licht maar sterk TPU-materiaal dat als doel heeft te beschermen tegen impact, terwijl de pees- en kogelgebieden beiden versterkt werden met D3O schokabsorberende moleculen* voor ultieme bescherming. Uit laboratorische testen blijkt dat de beenbeschermers meer dan 50% beter impact absorberen dan alle andere beenbeschermers op de huidige markt. Het product heeft het vermogen om een impact te trotseren die gelijk is aan een klap die een menselijk bot zou breken. Het gebied van de beenbeschermer die zich rond de pees bevindt bevat ventilatie gaatjes om oververhitting van de benen en pezen te voorkomen. De geperforeerde neopreen en artificiële wollen voering zorgen ervoor dat de benen goed kunnen ademen. Ook is deze voering uiterst geschikt voor een gevoelige huid. Onze artificiële wollen voering zit vast aan een gebreide basis dat zeer ademend en luchtdoorlatend is en is dan gelamineerd op een suède stof die alsook zeer ademend en luchtdoorlatend is. Dit materiaal samen met de ventilatie gaatjes zorgen ervoor dat deze peesbeschermer zeer ademend is en oververhitting van de pezen wordt voorkomen.

De peesbeschermer is hoger uitgesneden dan de traditionele peesbeschermer om zo tijdens het springen een totale vrijheid van beweging te bieden rond het kootgebied. Tijdens het ontwerpen werd ook aandacht geschonken aan het garanderen van een optimale vrijheid en comfort van het pijpbeen zodat de knie zonder enige belemmering kan plooien. De peesbeschermers zijn open vooraan. De nieuwe dubbele elastische invoeging in de sluiting werd ontwikkeld voor de ruiters die een beenbeschermer willen die ultieme bescherming biedt maar ook een meer traditioneel design heeft. De elastische sluiting maakt het zeer gemakkelijk om deze beenbeschermer te sluiten en aan te passen aan de maat van het been. Er is geen rede meer om de wollen peesbeschermers niet te gebruiken tijdens slecht weer! De artificiële wol, die bovendien 100% diervriendelijk is, is gemakkelijk te wassen op 30° in de wasmachine, geen droger. Gebruik de Kentucky Horsewear Boots Cleaner om de peesbeschermers te laten glanzen als nieuw!

- Pees en kogelzones versterkt met D3O
- Sterk vanbuiten, comfortabel vanbinnen
- Ventilatiesysteem voor een koele prestatie
- Elastische sluiting: gemakkelijk aan te passen
- Artificieel wollen voering: 100% diervriendelijk

*D3O schokabsorberende moleculen: In de vrije toestand is D3O een vloeistof, maar wanneer een plotse slag of stoot op de vloeistof wordt uitgeoefend verhardt deze onmiddellijk. De energie van de slag wordt daarbij geabsorbeerd en gedispergeerd, alvorens het materiaal zijn oorspronkelijke vloeibare toestand opnieuw aanneemt.
Afmetingen Breedte 220mm, Hoogte 80mm, Lengte 250mm
Gewicht 0.802kg
Materiaal Vegan wol , TPU , Proteck impact gel
Discipline Eventing , Jumping , Dressuur
Gebruik Shows , Training
Ademend Ja
Lightweight Ja
Zacht voor de huid Ja
Eenvoudig te reinigen Ja
Anatomisch gevormd Ja
Schokdempend Ja
Goedgekeurd voor FEI Ja
  • Boots Cleaner
  • Niet in de droogkast
  • Wasbaar op 30°