Lenteschoonmaak op stal in 5 stappen

De dekens kunnen bijna terug in de kast en zonnigere dagen zitten er aan te komen. Tijd voor een grote lente schoonmaak op stal. In deze blog geven we je 5 tips waardoor de lenteschoonmaak een fluitje van een cent wordt.

 

  1. Mest alles uit

Als iemand iedere dag de stallen voor jou uitmest heb je geluk. Als je zelf de wei en stallen moet uitmesten is het nu ook het ideale moment om de hele stal onder handen te nemen. Haal alles uit de stal en maak het grondig schoon met een hogedrukreiniger. Laat de stal helemaal drogen, ondertussen kan je ook alle mest uit het weiland halen.  Leg vervolgens een verse laag bodembedekking in de stal en vergeet niet om het favoriete speeltje van je paard erin te hangen. 

  1. Kleine wasjes, grote wasjes

Wachten we niet allemaal tot augustus om onze dekens te wassen? Maar eigenlijk haal je er veel meer voldoening uit als je je schone dekens in een dekentas kan opbergen tot volgende winter. Als je toch bezig bent met wassen kan je andere spullen zoals halsters, oornetjes, bandages en zadeldoeken ook even in de wasmachine stoppen. Voor kwetsbare spullen zoals oornetjes en bandages kan je best een waszakje gebruiken. Terwijl je alles aan het wassen bent kan je ook even controleren wat je wilt verkopen. Met die opbrengst kan je een nieuwe set kopen van bijvoorbeeld de basic velvet collectie.

  1. Maak je borstels schoon

Een schoon paard begint met schone borstels. En je borstels wassen is niet zo tijdrovend als het klinkt. Probeer om eerst zo veel mogelijk haren uit de borstel te halen, dit zal je later veel werk besparen. Probeer ook los zand en opgedroogd modder eruit te halen. Wanneer je dit gedaan hebt kan je een emmer of de gootsteen opvullen met lauwwarm water en zeep. Om je borstels schoon te maken kan je ervoor kiezen om ze in het water te laten weken of door je vingers door de borstel te halen. Wees wel voorzichtig als je een borstel met een houten handvat hebt. Als je ze te lang laat weken kan dit het hout aantasten. Na het wassen is het zeer belangrijk dat je ze goed uitspoelt om er zeker van te zijn dat er geen zeep meer in zit.

  1. Verzorg je lederwaren

Tijdens de wintermaanden heeft je leder het zwaar te verduren. Om het terug zacht en flexibel te krijgen kan je het best grondig reinigen en invetten. Als je je schone zadel, hoofdstel of laarzen wilt beschermen, kan je dit doen met onze zadelhoes, hoofdsteltas of laarzentas. Deze tassen hebben artificiële konijnenvacht aan de binnenkant wat krassen voorkomt op je lederwaren. Als je artificieel lederen Kentucky producten hebt zoals bijvoorbeeld onze singels dan hoef je dit niet te wassen met glycerinezeep. Om die producten schoon te maken gebruik je onze tack cleaner. Dit spray je op het product en haal je er vervolgens af met een schone droge doek. Daarna hoef je het artificieel leder niet in te vetten omdat het bestend is tegen alle weersomstandigheden en daarom niet scheurt. Als je een singel met bont hebt, vergeet dan niet om de artificiële schapenvacht ook te wassen. Na een wasbeurt op 30 graden ziet de artificiële schapenvacht er weer zo goed als nieuw uit.

  1. Bereid je voor op het insectenseizoen

De lente en zomer zijn prachtige seizoenen, maar helaas heeft het ook een groot nadeel… insecten. Tijdens de lente schoonmaak kan je beste even checken wat je nog nodig hebt om deze seizoenen zo insect vrij mogelijk door te komen. Tijdens de training kan je misschien baat hebben bij een oornetje om de vliegen uit de oren van je paard te houden. Kijk ook even of je vliegenmasker en deken nog een seizoen kunnen meegaan.

Youtube Video Preview Image