ref. 52163-32-145

Vliegendeken

Ademend
Lightweight
Fly repellent
Wasbaar op 30°
Shavings repellent
Stal

€ 159,99

Kleur
In voorraad

Beschikbaar in onze
KENTUCKY CONCEPT
winkels

- Ultieme bescherming en ultiem comfort
- Geen druk op de borst en schoft dankzij de sluiting
- Komt met halsdeel
- Mesh stof zorgt voor luchtdoorlatendheid
- Voorkomt schuurplekken op de manen, borst en staart door de voering

Speciale eigenschappen
Het Vliegendeken biedt uitmuntende bescherming tegen ieder insect. Hierdoor is het deken zeer geschikt voor paarden met een gevoelige huid. Het deken is uitgerust van een speciale driepunt sluiting. Deze sluiting vermindert de druk op de borst en schoft, waardoor het comfort niet verstoord wordt tijdens het grazen. Voor extra bescherming is er een halsdeel bij het deken.

Stoffen & materialen
Het vliegendeken is gemaakt van een dichte mesh stof. Dit houdt zo goed als alle insecten weg en is enorm sterk. Het deken is daarom een ideale weigenoot voor vele zomers. Omdat de stof glad is aan de binnenkant, heeft het een zacht gevoel en hangen er geen haren in het deken. Dankzij de lichte kleur van het deken reflecteert het de zonnestralen en houdt het geen warmte vast. De fijne mesh stof zorgt bovendien voor een goede luchtdoorlatendheid. Het borst-, manen- en staartgebied zijn gevoerd met een gladde polyester voering die schuren voorkomt.

Vorm & maat
Het vliegendeken is anatomisch gevormd om op de juiste plaats te blijven liggen, zelfs na het rollen. Het borststuk wordt door middel van een sterke klittenbandsluiting en de speciale driepunt sluiting gesloten. Door de driepunt sluiting kan je het deken beter afstemmen voor een nog betere pasvorm. Om de buik te beschermen is er een speciale buik flap. Deze flap wordt door een klittenband en drie rechte buiksingels vastgemaakt. Omdat de flap dicht tegen het paard aan zit, voorkom je dat insecten via de zijkanten in het deken kunnen vliegen. De staart flap is iets langer dan normaal en heeft een elastiek aan de binnenkant. Door het elastiek kan de staart van je paard dicht tegen het deken blijven en meer bescherming bieden. Het afneembare halsdeel is verstrekt met een dikker en sterker weefsel, waardoor het niet naar beneden glijdt. Omdat de versterking aan beide kanten van de nek is geplaatst, voert het geen directe druk uit op de manen.

Onderhoudstips
Het vliegendeken is wasbaar op 30 graden, laat het vervolgens aan de lucht drogen.
Afmetingen Breedte 170mm, Hoogte 170mm, Lengte 530mm
Gewicht 0.25kg
Seizoen Lente , Zomer
Materiaal Mesh
Gebruik Buiten , Stal
Ademend Ja
Lightweight Ja
Fly repellent Ja
Shavings repellent Ja
  • Niet in de droogkast
  • Wasbaar op 30°