ref. 42588-01-10

Zadelonderlegger Correctie Impact

Ademend
Lightweight
Wasbaar op 30°
Anatomisch gevormd
Schokdempend
Training
Shows
3D Spacer
Vegan Leder

€ 184,99

Kleur
In voorraad

Beschikbaar in onze
KENTUCKY CONCEPT
winkels

Wat doet het
De half pad correction impact wordt gebruikt om de pasvorm en balans van het zadel te verbeteren. Je kan de pad gebruiken voor jongere paarden of paarden wiens lichaamsbouw veel verandert, waardoor je het zadel steeds moet aanpassen. De zadelonderlegger heeft een schokabsorberende functie, wat voor een betere rijervaring zorgt. Omdat het zadel beter op de rug van het paard past en schokken geabsorbeerd worden, zullen de spieren ontspannen en vrijer kunnen bewegen. Bovendien zal de ruiter een stabieler zadel ervaren wat meerdere ergonomische voordelen heeft.

Hoe werkt het
Door de 6 vilten inzetstukken kan je de correction pad helemaal aanpassen naar de noden van de paardenrug. Hierdoor past het zadel beter, wat op lange termijn meerdere voordelen heeft. Om de schokken te absorberen, gebruiken we naast de vilten lagen, traag schuim en 3D spacer. De 3D spacer heeft een schokabsorberende gel die impact absorbeert tijdens het rijden. Door het gebruik van deze materialen hebben we een half pad ontwikkeld die 20 tot 30% lichter is dan de meeste andere half pads op de markt. Naast een lichte pad, bevordert deze pad de communicatie tussen paard en ruiter omdat de correction pad een close contact gevoel heeft.

Wat zit erin
De correction pad heeft 3 vakken aan iedere kant gevuld met 3 vilten lagen van een verschillende dikte (2mm, 3mm, 4mm). De lagen kunnen gecombineerd of apart gebruikt worden, afhankelijk van de gewenste correctie (van 2mm tot 9mm). Om de druk van het zadel te verminderen en de schokabsorberende werking te verhogen is er gebruik gemaakt van een 10mm memory foam. Deze memory foam wordt ook gebruikt in het leger en voor extreme sporten, en zal daarom de rug van uw paard maximaal beschermen. Door het dempend effect van de 3D spacer, is de zadelcorrector zeer ademend en luchtdoorlatend om te vermijden dat de rug van het paard zou oververhitten.

De uitsparing voor de schoft is gemaakt uit artificieel leder. Hierdoor voelt de pad comfortabel aan en zorgt het niet voor druk op de ruggenwervel. Om ervoor te zorgen dat de pad niet verschuift tijdens het rijden, is het voorzien van een silicone grip patroon.

Onderhoudsinstructies voor de Half Pad Correction Impact
Verwijder de vilten lagen uit de pad. Je kan de onderlegger wassen op 30 graden, laat het vervolgens drogen aan de lucht. Voor het beste resultaat adviseren we
een zadelpasser, osteopaat of dierenarts te raadplegen om de correctie pad juist af te stellen.

- 6 vakken die eenvoudig aan te passen zijn
- Dikte van de vilten lagen gaat van 2mm tot 9mm
- Schokabsorberende functie
- Ergonomische voordelen voor paard en ruiter
Afmetingen Breedte 360mm, Hoogte 100mm, Lengte 660mm
Gewicht 0.65kg
Materiaal Silicone , Memory Foam , 3D Spacer , Vegan Leder
Gebruik Shows , Training
Ademend Ja
Lightweight Ja
Anatomisch gevormd Ja
Schokdempend Ja
  • Wasbaar op 30°