Heeft mijn hond een jas nodig tijdens de winter?

De dagen worden korter en het weer steeds kouder. We zijn er klaar voor om gezellig binnen met onze hond te knuffelen. Maar soms moeten we het weer trotseren om de hond uit te laten. Terwijl jij een dikke jas aan hebt, kan jouw hond er misschien ook een gebruiken.

Wanneer heeft mijn hond een jas nodig?

Hoewel het voor iedere hond verschillend is, zijn er bepaalde soorten honden die een hondenjas kunnen gebruiken. Hieronder is een lijstje met welke soort honden een jas kunnen gebruiken. 

  • Kleine honden of puppy’s kunnen vaak een jas gebruiken omdat het voor hen moeilijker is om warmte aan te maken en te behouden. Een hondenjas wordt hier dan voornamelijk gebruikt om vitale organen te beschermen.
  • Kortharige honden kunnen ook een jas gebruiken. Honden met een ondervacht hebben een isolerende laag tussen hun vacht en normale haar. Kortharige honden hebben dit niet, hierdoor hebben zij moeite om de warmte bij zich te houden. Een hondenjas zorgt voor een extra isolerende laag om de warmte bij te houden. 
  • Geschoren honden verliezen hun natuurlijke bescherming tegen de kou. Sommigen kiezen ervoor om hun hond te scheren voor esthetische redenen, terwijl het bij andere honden nodig is voor medische redenen. Om er toch voor te zorgen dat ze bescherming hebben, is een jas ideaal.
  • Oude honden verliezen kwaliteit van de vacht in de loop der jaren. Bovendien is het voor hen moeilijker om de temperatuur te regelen en wordt hun immuunsysteem zwakker. Een hondenjas is een goede bescherming om warm te blijven voor oudere honden.
  • Als je in een kouder klimaat leeft en je hebt een hond geadopteerd of gekocht die warmere klimaten gewoon is, moet je hem helpen met warm te blijven. Wanneer de hond moeite heeft met een wintervacht aan te maken, kan je een jas gebruiken om hem te helpen de koudere dagen door te komen.
  • Wanneer jouw hond mee gaat op een lange wandeling, maar het weer kouder is, is de hond langer blootgesteld aan koude temperaturen. Om de blootstelling aan deze temperaturen te verminderen kan je de hond een jas aantrekken die hem zal beschermen tijdens de wandeling. 

Wat voor soorten hondenjassen bestaan er?

Als jouw hond het koud heeft, is een hondenjas de oplossing. Bij Kentucky hebben we verschillende jassen met verschillende vullingen. Je kan een fleece jas gebruiken als jouw hond wat bescherming nodig heeft. Je moet je geen zorgen maken dat hij het te warm krijgt want de jas is ademend. Wil je een warmere jas dan is er nog onze dog coat met 160G vulling. Deze jas heeft kleine luchtvakjes die de warme lucht van de hond opvangen en terug afgeeft. De hondenjas heeft een kraag die je recht kan zetten, deze is gemaakt van artificiële wol en biedt extra comfort en warmte. De voering van de jas is van artificiële konijnenvacht wat naast een warm en zacht gevoel ook zorgt voor een glanzende vacht.

Niets is erger dan een natte hond. Om ervoor te zorgen dat jouw hond niet nat wordt, is er onze waterproof hondenjas. De waterdichte stof zorgt ervoor dat jouw hond niet nat wordt. Bovendien heeft het een vulling, zo is jouw hond tegelijk voor de regen en de kou beschermd.

Zitten de weergoden plots niet mee terwijl je aan het wandelen bent? Geen probleem! We hebben een hondenjas van handdoekstof. De stof zorgt ervoor dat jouw hond snel droogt. Hierdoor heeft hij geen enkele kans om zich droog te wrijven tegen de bank. 

Wanneer je ‘s avonds over straat loopt en er is weinig verlichting, wil je je hond beschermen van auto’s of fietsen. Met de reflectieve jas zal je niet onopgemerkt voorbijlopen. De stof van de jas werkt hetzelfde als die van reflectieve vestjes. Het licht van de auto wordt dus teruggekaatst naar de chauffeur. De jas is bovendien waterafstotend en dus ideaal voor regenachtige dagen. 

Voor iedere stijl en gelegenheid hebben we een jas. Kies de hondenjas die jij het mooiste vindt. De jassen zijn eenvoudig aan te trekken en beschermen de vitale organen van jouw hond. Omdat we weten dat honden van modder houden, zijn al onze jassen wasbaar op 30 graden. 

 

Youtube Video Preview Image